Barabás Károly

1996-ban történt a nagy eset. Megszületett az Érintések Improvizációs Színpad.
Akkor készülődtek az első igazi, önálló előadásra. Kikönyörögtem, hogy had nézzem meg őket. Nemcsak azért, mert az első előadás, hanem a helyszín a Csillag Börtön volt. Igazi kihívás! Amint megérkeztünk, kiderült, hogy "foghíjas" a csapat. Tekintettel arra, hogy szociális szakemberként drámapedagógiát is tanultam, nem teketóriázott a társulat, beledobtak a mély vízbe, játszanom és zenélnem kellett.
Így ragadtam hozzájuk, mint a puliszka a fazék aljára.

Különböző korú, sorsú gyerekeket tanítok, közel 16 éve. Mindig is foglalkoztatott, hogyan lehet őket jól megérteni, segíteni. Tapasztalataim alapján, megerősítést kaptam, hogy a játék varázslatos és gyógyító erejű. Sajnálattal tapasztaltam, hogy egyre kevesebbet játszanak és érintik meg egymást a gyerekek, felnőttek egyaránt. Fontosnak tartom, hogy újból megtanítsuk őket játszani, az érzéseiket, érzelmeiket kifejezni. Ebben sokat segít, hogy tagja vagyok az Érintések Improvizációs Színpadának.
Jelenleg az Eszterházy Károly Főiskolán és annak Gyakorló Iskolájában, mint fejlesztő pedagógus dolgozom. Munkámban arra törekszem, hogy átadjam a játék örömét gyerekeknek, felnőtteknek.

vissza:

vissza a főoldalra